travel guides logo

Alt omkring parkering i lufthavnen: Få en god start på ferien

Det er langt fra alle danskere der tænker på lufthavnsparkering før det er for sent. Men for at opnå en god start på ferien, kan det være en god idé at overveje hvor familiebilen skal stå og holde mens man er afsted.

Der er dog et par ting man skal sætte sig ind i for at få den bedste pris og oplevelse, så i dette  indlæg vil vi fortælle alt omkring lufthavnsparkering, give oplysninger om de forskellige typer lufthavnsparkering og give dig tips til at få mest muligt ud af din lufthavnsparkering. God læselyst!

Sådan vælger du den rette type parkering

Lufthavnsparkering i kortere perioder er bedst for dem,der skal aflevere eller hente passagerer, eller for rejsende der kun er væk i et par timer eller et enkelt døgn. Korttidsparkering er normalt dyrere end langtidsparkering, men det er praktisk og tæt på terminalen.

Langtidsparkering er ideel for de fleste danske rejsende der er på ferie i flere dage eller længere tid. Langtidsparkering ligger typisk længere væk fra terminalen, men byder samtidig også på lavere priser end korttidsparkering.

Book din parkering på forhånd

Hvis du booker din lufthavnsparkering på forhånd kan du både spare tid og penge. Det er også en god idé at sammenligne priser og muligheder, før du træffer en beslutning. Især i højsæsonen kan det være svært at finde parkering i ugen op til afrejsen, så det kan være meget vigtigt at være i god tid.

Hvis ikke du kender til de forskellige muligheder du har til rådighed, kan du eksempelvis søge på Google efter “parkering lufthavn”, efterfulgt af det område eller den by det drejer sig om, og derefter se nærmere på de forskellige muligheder.

Overvej parkeringspladsens beliggenhed

Overvej afstanden mellem parkeringspladsen og terminalen når du vælger parkering i lufthavn.  Hvis du har meget bagage, eller rejser med små børn, kan det være mere praktisk at vælge en parkeringsmulighed der ligger tættere på terminalen.

Omvendt kan der også være penge at spare jo længere væk fra terminalerne som parkeringspladserne befinder sig. Og så kan man jo bare komme 30 minutter før man ellers ville. I sidste ende er det op til jeres behov, så husk at overvej hvad der virker bedst for jer.

Udnyt fordelene ved rabatter

Mange parkeringspladser i lufthavnen tilbyder rabatter ved forudbestilling eller ved at betale med en bestemt betalingsform. Tjek om der er kampagner og rabatter, før du booker din parkering.

Det samme gør sig gældende med flyselskaber hvis du har optjent bonus eller andet på grund af dine jævnlige rejser. Så husk også at se om dit foretrukne flyselskab har en aftale med en parkeringsplads der kan bruges.

Noter vigtige oplysninger

Notér parkeringspladsens navn, adresse og kontaktoplysninger. Det er noget mange glemmer, men kan hjælpe dig godt på vej hvis du har brug for at ringe for at få hjælp eller vejledning.

Husk at notere nummeret på parkeringspladsen også. Måske har du god hukommelse, men efter 7-14 dages sol og god mad, kan det være svært at huske om du holder ved C14 eller B14 for eksempel. Det er også en god idé at tage et foto af din parkeringsplads, så du nemt kan finde din bil når du kommer tilbage, og samtidig har bevis til forsikringen ved eventuelle uheld.

Vær sikker

Sidst men ikke mindst bør du altid låse bilen, sætte hattehylden korrekt i bagagerummet, og tage eventuelle værdigenstande med dig når du forlader bilen. Hvis du er bekymret for din bils sikkerhed, kan du overveje at bruge en ratlås eller en alarm.

De fleste parkeringspladser har dog videoovervågning og vagter, såvel som forsikring hvis uheldet skulle være ude, så dette er mest for egen skyld, så man ikke står med solbrændt hud og hul i bilruden når man vender hjem igen.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de