Betalt indhold

Nu er det efterhånden et stykke tid siden at vinterens mørke og kolde dyne, har forladt vores ganske danske land. Sommeren er ikke langt væk, men det er måske lang tid siden du har fået et afbræk fra hverdagen – og med solens tilbagekomst er Danmark et oplagt valg til et get-away fra dagligdagens hurlumhej.

Find et par dage i kalendere, evt. så det falder sammen med en af forårets mange helligdage, og tag din partner eller familie under armen og tag en velfortjent miniferie i skønne Danmark. En miniferie i Danmark er den perfekte måde at lade batterierne op og få en fortjent pause fra hverdagens stress og jag. Og i Danmark er der rig mulighed for at opleve rigtig mange ting, på kort tid.

Weekendsophold i naturskønne kystomgivelser – slap af sammen med familien

I takt med at verden bliver mindre på grund af meget bedre infrastruktur, er det blevet langt mere tilgængeligt for alle at kunne rejse hvorhen de vil og opleve verden. Men du behøver ikke tage til den anden side af verden, for at opleve uberørt natur og se vidtstrakte horisonter strække sig i det uendelige.

I Danmark har vi masser af naturskønne områder, som du kan komme til på ingen tid. Her kan du nemt tage din familie med, og især i sommer – og forårsmånederne, hvis vejret er i godt humør, er det populært at køre mod Danmarks kyster.

Bornholm

Stik øst fra det danske fastland ligger Bornholm. Midt i Østersøen finder du en af danskernes foretrukne feriedestinationer. Bornholm byder på utroligt mange oplevelser, helt speciel natur og er samtidig rig på kultur og historie.

Lige fra borgruinen Hammershus til Ekkodalen, til de berømte kridhvide sandstrande ved Snogebæk er der masser af mulighed for dig og din familie til at slappe af komme tættere sammen. Og alt sammen ligger indenfor både cykel eller køreafstand, så man kan opleve hele øen på den tid man nu engang måtte have og uden stress.

Vestkysten

Vestkysten er berømt for sine brede strande, brusende bølger og smukke vandreruter.

Drømmer du om at se nogle af de smukkeste udsigter, som Danmark har at byde på? Så skal du tage til Vestkysten.

Uanset om du vil vandre i den vilde hedenatur ved Råbjerg Mile, slappe af med fiskestangen hele dagen ved Vesterhavet eller komme tæt på historiske begivenheder fra krigens tid, så kan du se opleve det ved Jyllands vestkyst.

Tag ud i naturen og restituér – den bedste måde at komme på toppen igen

Der er selvfølgelig mange flere destination i Danmark end de nævnte ovenfor, hvilket siger noget om de muligheder vores land tilbyder når det kommer til at slappe af med familien.

Men, flere og flere danskere vælger at tage miniferier i hjemlandet, hvis de f.eks. er blevet opereret, eller på andre måder lige har brug for et afbræk i hverdagen. Undersøgelser har også vist at jo længere væk fra grønne områder du bor, des dårligere er dit helbred. Nogle forskere mener at det kan skyldes manglende udsættelse for naturens sunde bakterier. F.eks. har undersøgelser vist at folk, der går tur i naturen har lavere hjerte – og blodtryk, sammenlignet med personer, der går tur i byerne.

Grundet de mange helbredsmæssige fordele ved at være i naturen, og væk fra hjemmets vante rammer, anbefaler fertilitetsklinik og også Roskilde Privathospital en tur, alene eller med folk du holder af, ophold i naturskønne omgivelser som super alternativer, når det kommer til at restituere ovenpå en behandling hos dem. Derfor kan det varmt anbefales at undersøge Danmarks feriedestinationer, hvis du skal undergå fysisk eller psykisk krævende operationer – så hjælper du også dig selv til hurtig (og superdejlig) restitution.