5 ting du skal se og opleve i Berlin

Annonce

Berlin byder ikke på strande eller storpræget natur, men til gengæld er det en af Europas mest oplagte byer at holde storbysferie i. Udover at det er en by, der virkelig er præget af spændende historie, så byder den også på et fantastisk kulturliv, masser af shoppingmuligheder, interessante museer og flot arkitektur.

Overvejer du at tage til Berlin? Så kan du med fordel læse med i artiklen her, hvor vi nævner vores top 5 over ting, som du bare skal se og opleve, når du besøger den tyske hovedstad.

Har du styr på, hvordan du kommer til Berlin? Hvis ikke, så har du overordnet set fire muligheder; du kan køre i bus til Berlin, du kan tage toget, du kan køre i egen bil, eller du kan flyve.

#1 – Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er uden tvivl en af Berlins mest ikoniske attraktioner. Den blev bygget i 1791 og var i virkeligheden blot en af de mange porte i Berlins gamle bymur.

Årsagen til den popularitet bunder primært i det faktum, at den er ganske velholdt og smukt dekoreret. Samtidig ligger den lige ud til Pariser Platz, som blandt andet er stedet, hvor nogle af Berlins mest vigtige bygninger ligger.

Er man i Berlin, er der ingen tvivl om, at man skal gå en tur forbi Brandenburger Tor, som i øvrigt ligger perfekt i forhold til både solopgangs- og solnedgangsbilleder.

#2 – Berliner Dom

Domkirken i Berlin er endnu en af de mest populære attraktioner i den flotte tyske by. Den er præget af den smukke arkitektur fra sidst i 1800-tallet og ligger i øvrigt tæt på det Tyske Nationalhistoriske Museum og andre spændende attraktioner.

En flot bygning som absolut er et besøg værd, hvad enten man er kristen eller ej.

#3 – Kurfürstendamm

I New York har de 5th street, i København har vi Strøget, og i Berlin har de Kurfürstendamm. Det er byens dyreste gade, hvorfor den også rummer nogle af verdens mest eksklusive og dyre brands; lige fra Valentino og Louis Vuitton til KaDeWe, som er Europas største stormagasin.

#4 – Zoo Berlin

Når man er færdig med at kigge på vinduer og shoppe på Kurfürstendamm, kan man passende besøge Zoo Berlin, som ligger lige i nærheden. Det er Tysklands ældste zoologiske have og hedder på tysk Zoologischer Garten.

#5 – Gedenkstätte Berliner Mauer

Mindesmærket for Berlinmuren er også et must, når det kommer til ting, som man bare skal se, når man kommer til Berlin. Det er sådan en vigtig del af ikke bare Tysklands historie, men hele Europas historie. I forlængelse af mindesmærket, kan man også besøge det tilhørende museum m.m.

Busrejser er en oplagt måde at komme til Berlin og resten af Europa på. Du slipper for at køre selv, og du undgår samtidig den stress og jag samt masser af ventetid, der er forbundet med at flyve.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de