Reklame

Indholdet er skrevet og bidraget til siden af Philip Farnell.

Ud af Italiens 20 regioner, så er Veneto den mest besøgte takket være hovedstaden Venedig. Regionen har dog mange andre seværdigheder at byde på udover de ikoniske gondoler-ture langs kanalerne. Om man er til madmarkeder eller gourmetrestauranter, renæssancehaver eller bjergtoppe, byer eller uspoleret natur, så venter vidunderne i Veneto.

  1. Giro d’Italia – cykling siden 1909

For sportsentusiaster, så er maj en oplagt måned at besøge Italien i, så man kan følge det populære event Giro d’Italia. Italienere elsker cykelturneringen så meget, at de endda spiller om, hvem der vinder. Så, gør som de lokale: nyd et glas mousserende vin i solen, medan du kontrollerar odds och liveodds på én af sommerens største sportsbegivenheder. Når man ikke har travlt med at heppe på sin favorit cykelrytter, kan man udforske hvad Veneto ellers har at byde på.

  1. Lad os klinke for kogekunsten

Veneto består af kyst, bjerge, sletter. Hvert geografiske område har sine unikke gastronomiske kendetegn. Steder ved havet serverer typisk skaldyrsretter såsom mołeche eller połenta e schie, sletterne er populære for grillede retter, risotto, ravioli og ragu, mens bjergene byder på svinekød og casunziei, som er en form for frisk pasta med fyld. En interessant detalje ved regionens kogekunst er brugen af krydderierne kanel, muskatnød og nelliker som ellers er atypiske for italiensk mad. Når man har overstået det sværeste kapitel – at vælge den rette ret – så kan man fejre ved at åbne en flaske vin fra Valpolicella.

  1. Shakespeares spor

Italien er generelt et romantisk land, og dets hjerte ligger i Veneto. Det var nemlig her tragedien mellem Romeo og Juliet udspillede sig. I den vidunderlige by Verona, kan man både besøge Juliets hus og grav. Man kan også gå forbi huset, hvor Romeo boede samt stedet hvor han havde sit dramatiske, dødsbringende møde med Tybalt. Selvom værket er fiktivt, vil det aldrig føles mere virkeligt end i Verona. En sand Shakespeare-fan må ikke gå glip af muligheden for at følge forfatterens spor, mens man citerer digtet som har blæst den literære verden omkuld århundrede efter århundrede.   

  1. Rejs tilbage til middelalderen

Før i tiden foregik forsvaret mod fjender en anelse anderledes end det gør i dag. Veneto i middelalderen bestod af byer, som hver især var omringet af en enorm mur for ikke at friste angrebene fra udefrakommende. Hverdagen – fra kærlighed til politik – foregik inden for fortet. I dag, kan man tage til en af disse byer fra fortiden og opleve magien ved tidsrejse. Veneto byder på mange maleriske, muromkransede, besøgsværdige byer, men de mest kendte er Cittadella, Monselice, Montagnana og Castelfranco Veneto.

  1. Gå en tur langs Gardasøen

Italiens største (og måske mest blå) sø tiltrækker sjæle fra hele verden. Her kan man fordybe sig i sine tanker mens man går lange ture langs vandkanten med en cremet gelato i hånden. Man kan også nyde søens skønhed fra 1800-meters højde takket være svævebanen som går fra Malcesine til Mount Baldo, hvor man kan fylde en dag med frisk luft, vandring, cykling eller endda stå på ski når sneen falder.    

En rejse til Veneto kan ikke være andet end eventyrlig – om man svinger forbi Venedig eller ej.