Annonce

Sommerferien er for denne gang ovre, men det betyder også at studenter, nyuddannede og rejseglade sjæle nu skal ud og opleve verden, mens industriferiernes turister er tilbage på arbejdet. Det er blevet meget moderne at være impulsiv og spontan i sit liv for at vise overskud, men det er dog stadig en vigtighed, at have det praktiske i orden inden du begiver dig ud i verden. Herunder kan du få fire gode råd til årets rejser.

1.      Hold alle dokumenter samlet

En længere rejse kræver ofte flere dokumenter end ellers. Ude i den store verden kan der forekomme tyveri og svindel, hvilket gør det ekstra vigtigt at have dokumenterne samlet. En god ide er, at lave kopier af pas og visum mm. Hav et eksemplar i kufferten/rygsækken, samt et på dig. Mister du din bagage under rejsen, eller bliver bestjålet er du på denne måde stadig sikret, således din rejse kan fortsætte gnidningsfrit.

2.      Husk relevante vacciner

Måske du er den impulsive type, som blot bestiller den første og bedste billet og tager resten som det kommer? Denne slags impulsivitet er sundt for os ellers så bundne mennesker, men det er ikke uden risici. Hvis du ved hvilket område din rejse skal centreres omkring, så skal du få vaccinerne på plads inden turen og eventuelt få flere, hvis du undervejs vil flere steder hen. Da den danske bakterieflora ikke stemmer overens med udlandets, er det vigtigt at have sikkerheden på plads.

3.      Planlæg de første nætter på rejsen

Selvom ønsket om spontanitet og impulsivitet stiger en til hovedet, er det en god ide at have de første par overnatninger planlagt. Rejser du alene, er det praktisk at finde et sted at sove uden at skulle gå alene rundt i et fremmed land og søge ly for natten. Selvom du rejser med andre, er det en god ide at have et sted at overnatte efter en lang rejse. De første dage på rejsen, skal man derved altså udelukkende koncentrere sig om at undersøge området og blive klog på ønskerne til resten af rejsen.

4.      Slut rejsen af med en ferie i bedste forstand

Hvis du har været på en lang backpacker ferie og besøgt slum, blaffet dig gennem landet og været i højt gear hele turen, kan du med fordele bestille den sidste del af din rejse på forhånd. Spies tilbyder f.eks. gode hoteller, og masser af muligheder for afslapning. Det gøres ikke på bedre vis end at bestille nogle overnatninger på et lækkert hotel med all inclusive.  Det giver dig mulighed for at kunne læne dig tilbage og suge alle de nye oplevelser ind du på rejsen har fået, inden man igen skal hjem til hverdagens jag.