Annonce
I Danmark er det meget populært at tage et eller flere sabbatår, efter man er blevet student. Mange trænger til en pause fra skolegang, bøger og lektier og vælger derfor at tage en pause og lave noget andet for en stund. Det er forskelligt fra person til person, hvad man ønsker at bruge dette/disse sabbatår på, men for mange byder det på arbejde og rejse. Helt generelt er det også blandt danskere blevet mere populært at tage på en længerevarende rejse. Så overvejer du, eller har du allerede planlagt en længere rejse i fremtiden, så læs med her og få 3 gode råd.
Undgå at skulle vende enhver skilling
Ville det ikke bare være surt at stå i Australien og måtte sige nej til en masse oplevelser, fordi alle ens penge er brugt op? Det tror jeg, de fleste helst vil undgå. Derfor er det en rigtig god ide at spare en masse op hjemmefra. Desuden er det en god ide i grove træk at planlægge, hvad man gerne vil opleve. På den måde kan man undgå at begrænse sig selv rent økonomisk set på den rejse, der bare skal være sit livs fedeste rejse.
Vær åben og imødekommende
Du vil højst sandsynligt vælge at rejse til steder, hvor du ellers ikke normalt ville komme til. Disse steder er typisk steder med en helt anderledes kultur, end hvad vi er vant til. Derfor er det vigtigt, at du møder kulturen med åbne arme og lader dine fordomme ligge derhjemme. Det vil uden tvivl være med til at skabe de bedste og mest mindeværdige oplevelser.
VPN
Når kulturchokket bliver for stort, og du ligger i din seng på dit hostel om aftenen og bare længes efter lidt danskhed, ville det være dejligt at kunne se dansk TV og føle sig lidt hjemme igen. Her kan VPN hjælpe dig. Med en VPN-tjeneste kan du nemlig se dansk TV i udlandet. Det vil altså sige, at når du ligger på dit hostel i Sydney, har du mulighed for at se en episode af ”Landmand søger kærlighed”, og straks vil dit behov for lidt dansk kultur være opfyldt, og du er klar til at rumme en masse spændende kultur igen dagen efter.